Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 5. 2022 9:45

Kramářovu vilu si o víkendu v rámci festivalu Open House prohlédlo 2 150 návštěvníků

Kramářova vila se opět otevřela veřejnosti v rámci festivalu Open House, 21. května 2022.
Kramářova vila se opět otevřela veřejnosti v rámci festivalu Open House, 21. května 2022.
O víkendu 21. a 22. května 2022 proběhl v Praze již osmý ročník festivalu Open House Praha 2022. I letos se do tohoto svátku pražské architektury zapojil také Úřad vlády ČR, který veřejnosti otevřel Kramářovu vilu. Sídlo předsedy první československé vlády si během soboty a neděle prohlédlo celkem 2 150 lidí.

Kramářova vila, honosná budova vybudovaná v letech 1911 až 1915 na baště sv. Máří Magdaleny na pražské Letné jako sídlo Karla a Naděždy Kramářových, dnes slouží k reprezentačním účelům předsedy vlády. Do míst, kde český premiér vítá zahraniční delegace a jedná s významnými světovými státníky, se mohli o uplynulém víkendu podívat v doprovodu zkušených průvodců i Pražané a návštěvníci Prahy. V sobotu ve 14 hodin se navíc letos uskutečnila i speciální prohlídka pro osoby s postižením sluchu.

Úřad vlády v letošním roce otevírá své objekty pravidelně od 15. dubna až do 17. listopadu. Příští víkend se lidé budou moci vypravit do Sezimova Ústí na prohlídku vily Hany a Edvarda Benešových. Místo na tuto prohlídku je třeba si rezervovat předem skrze rezervační systém na stránkách Národního muzea.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie