Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 3. 2009 10:25

Krátce z aktivit premiéra M. Topolánka

Premiér se v úterý 3. března zúčastnil jednání Sněmovny o změnách sazby daně z přidané hodnoty.

Poslanecká sněmovna včera neschválila ani jeden z návrhů změn sazby daně z přidané hodnoty (DPH). Prošla naopak vládní novela o DPH, a registrovaní plátci daně z přidané hodnoty tak budou moci nově žádat o odpočet DPH u všech automobilů.

Dále poslanecká sněmovna schválila vládní reformu způsobu financování vědy a výzkumu. Systém státní podpory se má zefektivnit a zjednodušit. Mimo jiné má být snížen počet centrálních úřadů, které rozdělují státní peníze na výzkum a vývoj, a to z 18 na sedm.

Premiér Mirek Topolánek včera přijal v sídle vlády - Strakově akademii dánského předsedu parlamentu Thora Pedersena. Z jednání vyplynulo, že Česká republika a Dánsko mají stejný názor na řešení světové hospodářské krize a obě země vystupují proti protekcionismu.

M. Topolanek a T. Pedersen

Základní kámen ke stavbě obchvatu Kolína včera položil předseda vlády Mirek Topolánek. Byla tak zahájena stavba, která nahradí nynější trasu silnice I/38, procházející téměř středem města, a podstatně zrychlí dopravu. Obchvat by měl být uveden do provozu v prosinci 2010.

M. Topolánek v Kolíně

Premiér dnes bude jednat s předsedy koaličních stran – Jiřím Čunkem a Martinem Bursíkem. Jednat se bude mimo jiné o vládním návrhu změny volebního zákona a o prosazení zákona o posuzování vlivů na životní prostředí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie