Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

8. 5. 2015 17:28

Lichtenštejnský palác navštívilo rekordních 1235 zájemců

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci 8. května 2015.
Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci 8. května 2015.
Lichtenštejnský palác navštívilo v rámci dne otevřených dveří v pátek 8. května 2015 rekordních 1235 zájemců. Objekt Úřadu vlády ČR, který byl otevřen podruhé v historii u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války nabídl veřejnosti také na 15 fotografických panelech výstavu Čechoslováci pod prapory vítězství.

Prohlídku paláce, ve kterém pobýval při návštěvě ČR například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko si nenechalo ujít 1235 zájemců z řad veřejnosti. Úřad vlády ČR v rámci otevřenosti zpřístupňuje pravidelně své objekty. Lichtenštejnský palác v Praze byl otevřen naposledy v roce 2011, kdy si jej prohlédlo 1080 návštěvníků.

U příležitosti výročí konce druhé světové války je u Lichtenštejnského paláce instalována výstava Čechoslováci pod prapory vítězství, kterou připravil Úřad vlády ČR ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem Praha. Základním výtvarným prvkem této výstavy jsou prapory vojenských jednotek československého odboje, které se do dnešních dnů dochovaly ve sbírkách Vojenského historického ústavu. Výstava je k vidění až do 31. května 2015.

Další akce Úřadu vlády ČR pro veřejnost

  • Den otevřených dveří v Kramářově vile dne 16. května 2015 v rámci festivalu Open House Praha.
  • Víkend otevřených dveří ve vile Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí 30. s 31. května 2015.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie