Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 11. 2008 6:10

Logo českého předsednictví bude odhaleno dnes

Již dnes představí premiér Mirek Topolánek a vicepremiér Alexandr Vondra logo a vizuální styl českého předsednictví v Radě EU.


Premiér Mirek Topolánek a vicepremiér Alexandr Vondra představí logo a vizuální styl českého předsednictví v Radě EU 12.11.2008 
Ve středu 12. 11. 2008 představí předseda vlády ČR Mirek Topolánek spolu s místopředsedou vlády pro evropské záležitosti Alexandrem Vondrou logo a jednotný vizuální styl českého předsednictví EU 2009. Tiskové konference se dále zúčastní autor loga a odborníci z oblasti grafického designu, kteří se na vzniku vizuálního stylu podíleli. Tisková konference se uskuteční ve Veletržním paláci (Dukelských hrdinů 47, Praha 7 – Holešovice) od 14:30 hod., prosíme novináře o příchod ve 14:15 hod.

Podoba loga předsednictví se tradičně odhaluje až krátce před jeho zahájením
Podle Koncepce komunikace a prezentace předsednictví České republiky v Radě EU, připravené Sekcí pro předsednictví ČR v Radě EU je právě jednotný vizuální styl jedním z důležitých komunikačních faktorů. Při výběru loga byl kladen důraz na jeho spojitost s ČR a s členstvím ČR v Evropské unii. Nepostradatelnými atributy loga jsou originalita, jednoduchost, srozumitelnost, elegance a důvtip. Vítězný návrh loga byl vybrán ve veřejné soutěži, jednotlivé návrhy posoudila hodnotitelská komise složená ze zástupců odborné veřejnosti a vyhlašovatele. Jednotný vizuální styl bude použit pro všechny nástroje propagace a prezentace předsednictví ČR včetně relevantních aktivit partnerských subjektů, kterým bude udělena záštita místopředsedy vlády pro evropské záležitosti ČR. Na zveřejnění loga, které doprovodí motto "Evropa bez bariér," už česká a evropská veřejnost nebude muset čekat dlouho. 

Úplné znění Koncepce komunikace a prezentace předsednictví České republiky v Radě EU. Ve spolupráci resortů, Úřadu vlády a Stálého zastoupení ČR při EU již byl vypracován dokument Prioritní oblasti Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie v první polovině roku 2009. V dokumentu je formulován hlavní programový okruh a pět dalších důležitých témat, z nichž bude za účasti a spolupráce Evropské komise, Generálního sekretariátu Rady EU a Evropského parlamentu sestaven rámec agendy předsednictví.

Motto českého předsednictví
Mottem českého předsednictví je „Evropa bez bariér" („Europe without Barriers“). Hlavní programový okruh obsahuje důraz na konkurenceschopnost, čtyři svobody a liberální obchodní politiku. Dalšími důležitými již definovanými tématy českého předsednictví v Radě EU jsou:

* Energetika bezpečná a udržitelná – vytvoření společné strategie pro oblast energetiky
* Rozpočet pro budoucnost Evropy – revize rozpočtu a reforma Společné zemědělské politiky
* Evropa jako globální partner – rozvíjení a posilování transatlantických vztahů, vztahů se západním Balkánem a východní Evropou
* Evropa bezpečná a svobodná – další rozvoj prostoru svobody, bezpečí a práva
* Evropa konkurenceschopná a otevřená – důraz na prohlubování konkurenceschopnosti, prosazování čtyř svobod a liberální obchodní politiky

Čtěte také: 

Premiér M. Topolánek a jeho kabinet sklidili pochvalu za přípravy českého předsednictví
(11. 7. 2008)
Předseda Evropské komise J. M. Barroso pochválil české přípravy na předsednictví (22. 5. 2008)

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie