Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 5. 2016 12:54

Mimořádné zasedání předsednictva tripartity k problematice OKD

Dnes proběhlo na Úřadu vlády mimořádné zasedání Předsednictva Rady hospodářské a sociální dohody v rozšířeném formátu k problematice OKD.

Jednání k řešení aktuální situace zaměstnanců OKD se kromě předsedy vlády Bohuslava Sobotky zúčastnili také 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, za  představitele odborových organizací místopředseda ČMKOS Vít Samek, místopředseda Asociace samostatných odborů Jaroslav Pejša, předseda OS hornictví Jan Sábel, a zástupci zaměstnavatelských svazů Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák, generální ředitelka Svazu průmyslu a dopravy ČR Dagmar Kuchtová, místopředseda KZPS ČR a předseda představenstva ZSDNP Zdeněk Osner a předseda dozorčí rady Energie – SB, a.s Jan Brožíček. Hlavním tématem jednání byla situace v OKD. 

Vláda ČR situaci v OKD aktivně řeší. O dalším postupu bude jednat vláda na svém dnešním jednání. V pátek 6. května předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal o aktuální situaci v OKD s ministryní Marksovou a ministrem Mládkem v Ostravě s představiteli odborů a zaměstnanců společnosti OKD, regionálními zaměstnavateli, s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem, se zástupci regionální tripartity a samospráv dotčených útlumem těžby. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie