Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 8. 2009 8:38

MMR posílá vyplaveným domácnostem přes deset milionů korun

Povodně 2009
Povodně 2009
Ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška v pátek 14. srpna podepsal rozhodnutí o poskytnutí prvních příspěvků ve výši 30 000 korun pro domácnosti, které postihla ničivá povodeň.

V první fázi obdrží dotaci 30 000 korun přes 300 domácností z 15 různých obcí, prostřednictvím nichž lidé o peníze zažádaly. Ministerstvo pro místní rozvoj tak nyní posílá vyplaveným domácnostem přes 10 milionů korun.

„Jedná se o první peníze, kterými chce ministerstvo pomoci vyplaveným domácnostem. Lidé by peníze mohli obdržet už během příštího týdne,“ uvedl ministr Vondruška.

Domácnosti, jejichž majetek byl povodní poškozen, mohou žádat o třicetitisícovou dotaci i nadále. Na webových stránkách ministerstva je stále připravena výzva ke stažení. Formulář musí lidé odevzdat na obci, jejímž prostřednictvím lze žádat. O finanční pomoc mohou lidé požádat do 31. 10. 2009.


Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje dále vyhlášení výzvy pro postižené obce na výstavbu tzv. povodňových domků. Spuštění závisí na schválení finanční prostředků vládou. Ta o nich bude rozhodovat na dnešním zasedání.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie