Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 5. 2022 15:04

Možnosti prohlédnout si Kramářovu vilu využilo bezmála 500 zájemců, dorazil i premiér Fiala

Návštěvníci si po roční přestávce mohli znovu prohlédnout Kramářovu vilu, 1. května 2022.
Návštěvníci si po roční přestávce mohli znovu prohlédnout Kramářovu vilu, 1. května 2022.
Úřad vlády ČR letos v rámci cyklu dnů otevřených dveří letos poprvé zpřístupnil veřejnosti rezidenci prvního československého předsedy vlády Karla Kramáře v Praze na Letné. V neděli 1. května, na Svátek práce, využilo příležitost prohlédnout si luxusní sídlo významného prvorepublikového politika, v současnosti reprezentační prostory vlády, 492 návštěvníků.

Kramářova vila, kterou projektoval prestižní vídeňský architekt Friedrich Ohmann, je dominantou letenského panoramatu. Kromě komentované prohlídky, která seznámí jak s historií objektu, tak i s životem Karla Kramáře a jeho manželky Naděždy, si návštěvníci mohou vychutnat i neopakovatelný výhled na údolí Vltavy. Den otevřených dveří se tu navíc konal po roční přestávce způsobené nejen epidemií covidu-19, ale především proběhlou rekonstrukcí objektu.

Mezi návštěvníky se v neděli odpoledne objevil i premiér Petr Fiala. Výprava, která si zrovna prohlížela interiéry vily, tak měla ke komentářům průvodce i nečekaný bonus – autentický pohled předsedy vlády na místo, kde často hostí významné evropské i světové státníky. „Jsem rád, že se veřejnost mohla podívat do míst, kde jednáme s našimi zahraničními přáteli, a moc rád jsem se pozdravil se všemi milými lidmi, které jsem tu při prohlídce potkal,“ uvedl premiér Fiala.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie