Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 3. 2018 15:42

Na pražské Kampě můžete vidět výstavu Únor 1948

Před Lichtenštejnským palácem v Praze je umístěn panel s připomínkou února 1948.
Před Lichtenštejnským palácem v Praze je umístěn panel s připomínkou února 1948.
Úřad vlády České republiky se připojil od pátku 2. března 2018 k projektu venkovní výstavy Únor 1948, kterou organizuje Ústav pro studium totalitních režimů. Výstavu je možné vidět do konce března mimo jiné před Lichtenštejnským palácem na Kampě v Praze.

„V letošním roce si připomínáme nejen 100. výročí založení Československa, ale také roky 1948 a 1968, které výrazně změnily osud Československa. Úřad vlády ČR se připojil k projektu venkovní výstavy formou poskytnutí prostoru před Lichtenštejnským palácem. Výstava umístěná na replice dobového plakátovacího sloupu přibližuje komunistické propagandistické materiály k únoru 1948, k nimž jsou doplněny údaje o počtu obětí komunistických perzekucí,“ uvedl vedoucí Úřadu vlády ČR Radek Augustin.

Dobové materiály společně s fotografiemi dokumentují tehdejší propagandu a ideologii včetně přehledné bilance komunistického režimu v číslech. Stejné výstavní panely jsou k vidění v průběhu března na dalších třech místech v Praze, a to na rohu Laubovy ulice na náměstí Jiřího z Poděbrad, ve Štefánikově ulici na Smíchově před kostelem sv. Václava a na Vítězném náměstí v Dejvicích.

Výstavu Únor 1948 organizuje Úřad vlády ČR společně s Ústavem pro studium totalitních režimů a je zamýšlena jako první část čtyřdílného cyklu k významným rokům, které si letos připomínáme. Následovat budou venkovní výstavy k Pražskému jaru 1968, okupaci Československa v srpnu 1968 a k Mnichovské dohodě roku 1938.

Více informací o výstavě naleznete na: https://www.ustrcr.cz/akce/vystavni-sloupy-v-ulicich-pripominaji-vyroci-unora-1948/

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie