Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 6. 2017 18:19

Na Úřadě vlády dnes byly předány Ceny Bezpečnostní rady státu za rok 2017

Ve středu 7. června 2017 se ve Strakově akademii předávaly ocenění Bezpečnostní rady státu pro rok 2017.
Ve středu 7. června 2017 se ve Strakově akademii předávaly ocenění Bezpečnostní rady státu pro rok 2017.
Ve středu 7. června 2017 se ve Strakově akademii předávaly ocenění Bezpečnostní rady státu pro rok 2017. Z rukou ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka a ministra obrany Martina Stropnického převzali cenu za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky redakce časopisu Vojenské rozhledy, Josef Požár, Karel Prskavec a Pavlína Bláhová.

 

Bezpečnostní rada státu ocenila redakci časopisu Vojenské rozhledy za dlouholetou podporu rozvoje vědy, výzkumu a vzdělávání v oblasti vojenství a obranných a bezpečnostních studií. Cenu převzal předseda redakční rady Vojtěch Němeček.

Dalším oceněným je Josef Požár za celoživotní odborné působení v oblasti kybernetické kriminality a kybernetické bezpečnosti. Zasloužil se také o vzdělávání příslušníků bezpečnostních sborů v České republice.

Třetím oceněným je Karel Prskavec, u kterého rada ocenila celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní a obranné politiky ČR a aktivní činnost v bezpečnostní komunitě.

Ve studentské kategorii získala cenu Pavlína Bláhová, která je autorkou diplomové práce Vliv absence principů good governance na rozvoj organizovaného zločinu.

V loňském roce získal cenu Institut politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, v roce 2015 pak bylo oceněno Středisko bezpečnostní politiky Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a brigádní generál Ing. Miloš Svoboda.

Cenu Bezpečnostní rady státu za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky uděluje Bezpečnostní rada státu za významná díla v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky nebo za aktivní činnost v bezpečnostní komunitě a také za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky a její osvěty. Uděluje se jednotlivcům a kolektivům v hlavní a studentské kategorii při příležitosti vstupu České republiky do NATO. Cena byla udělována v letech 2002 až 2006. Současná vláda obnovila udělování ceny na návrh Bezpečnostní rady státu od roku 2015. Více informací o ceně naleznete na: /cz/ppov/brs/cena-BRS-125398/

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie