Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 1. 2016 16:13

Národní konvent o EU pořádá konferenci o přijetí evropské společné měny za účasti místopředsedy Evropské komise Dombrovskise

V pátek 29. ledna 2016 se uskuteční konference s názvem Přijetí společné evropské měny v ČR – přínosy a rizika. Hlavní projevy v Lichtenštejnském paláci pronesou předseda vlády Bohuslav Sobotka a místopředseda Evropské komise Valdis Dombrovskis. Cílem konference je započít debatu o výhodách i rizicích spojených s přijetím eura.

Konference bude rozdělena do třech tematických částí. Řečníci se postupně zaměří na problematiku vstupu do eurozóny či makroekonomická hlediska přijetí eura. V závěru hosté zhodnotí benefity i případné obtíže, které přijetí evropské společné měny může přinést českým občanům a podnikům.

Konferenci zahájí svým projevem státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza, dále mimo jiné vystoupí ministr financí Slovenské republiky Peter Kažimír, ministr financí Andrej Babiš, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a guvernér České národní banky Miroslav Singer.

Akce je pořádána v rámci Národního konventu o EU, který funguje jako stálá platforma pro diskuzi o aktuálních evropských tématech. Více informací naleznete na: http://www.narodnikonvent.eu/1487/konference-7/

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie