Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 5. 2009 18:37

Nová vláda poprvé zasedla, řešila svůj chod

Předseda vlády Jan Fischer
Předseda vlády Jan Fischer
Vláda v čele s Janem Fischerem na svém prvním zasedání schválila ministry při Úřadu vlády, jmenovala mluvčího a seznámila se s chodem jednání vlády. Ministři mají příští týden přichystat své priority v letní překlenovací vládě.

Premiér Jan Fischer ministrům oznámil, že jednání vlády budou probíhat i nadále v pondělky, čas zasedání se jen posune z deváté na desátou hodinu. Předseda vlády to zdůvodnil tím, že budou mít před zasedáním vždy čas ještě s ministry řešit sporné otázky.

 

Vláda zároveň jmenovala ministra Štefana Füleho do funkce ministra pro evropské záležitosti, ministra Michaela Kocába jmenovala ministrem pro lidská práva a ministryni spravedlnosti Danielu Kovářovou vláda jmenovala do funkce předsedkyně Legislativní rady vlády.

 

Předseda vlády Jan Fischer také zadal ministrům první úkol. Do dalšího zasedání vlády, které má proběhnout v pondělí 18. května, mají přichystat své priority, které chtějí ve svých funkcích prosazovat.

 

Ministři nové vlády také jmenovali nového mluvčího vlády, kterým se od 9. května stává Roman Prorok. Nahradí ve funkci Janu Bartošovou, která byla mluvčí vlády Mirka Topolánka. Premiér Fischer Janě Bartošové poděkoval za spolupráci, která byla podle něj v minulých týdnech vynikající.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie