Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 1. 2018 10:56

Novoroční telefonát předsedů vlád České a Slovenské republiky

Předseda vlády Andrej Babiš dnes telefonicky hovořil se slovenským protějškem Robertem Ficem. Diskutovali zejména o vztahu obou zemí a významných výročích, které si letos počínaje 1. lednem připomínáme.

Premiéři Andrej Babiš a Robert Fico spolu mluvili u příležitosti 25. výročí od rozdělení Československa a vzniku České republiky a Slovenské republiky dne 1. ledna 1993.

Shodli se na tom, že obě země stále spojují nadstandardní vztahy na všech úrovních. Zároveň potvrdili, že je důležité, aby státy spolupracovaly v rámci regionálních uskupení i na půdě mezinárodních institucí.

Telefonát se slovenským předsedou vlády byl přátelský a velmi otevřený. Je dobrou tradicí, že nový český premiér jezdí na svou první zahraniční cestu na Slovensko a jsem rád, že se 5. ledna osobně setkáme v Bratislavě,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

Česká a Slovenská Federativní Republika (ČSFR) zanikla oboustrannou dohodou 31. prosince 1992 přijetím ústavního zákona Federálního shromáždění o zániku České a Slovenské Federativní republiky.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie