Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 2. 2015 14:09

Nový náměstek pro státní službu složil slib a ujal se funkce

Náměstek pro státní službu Postránecký složil v pondělí 2. února 2015 služební slib do rukou předsedy vlády Sobotky.
Náměstek pro státní službu Postránecký složil v pondělí 2. února 2015 služební slib do rukou předsedy vlády Sobotky.
Nový náměstek pro státní službu Josef Postránecký dnes v Strakově akademii, sídle Úřadu vlády ČR, složil služební slib do rukou předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky a oficiálně se tak ujal své funkce. Jedná se o další krok v úspěšné implementaci zákona o státní službě, kterým koalice plní svůj závazek z programového prohlášení a zároveň napravuje více než dvacetiletý ústavní deficit.

„Je to takřka historický okamžik, neboť za uplynulých dvacet let se o spuštění tohoto zákona marně snažila a nahlas mluvila snad každá vláda, která zemi spravovala. Žádná ale nedokázala od slov dojít k činům a zákon prosadit. Jsem proto rád, že nová koaliční vláda splnila svůj závazek a nový náměstek pro státní službu může plnit své úkoly a uvádět pozitivní změny ve státní správě v život,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Cílem zákona o státní službě je odpolitizování státní správy a rovněž zajištění větší profesionality a transparentnosti. Pro Českou republiku je navíc funkční zákon o státní správě jednou z podmínek k čerpání peněz z evropských fondů v programovém období 2015–2020.

Koaliční vláda zvolila Josefa Postráneckého náměstkem pro státní službu na svém zasedání 28. ledna 2015. Vybírala ze tří kandidátů, kteří postoupili do druhého kola celkem z 21 uchazečů.

Postránecký působí ve státní správě více než 17 let, mimo jiné jako poradce místopředsedy vlády pro hospodářskou politiku, ředitel sekce pro regionální politiku na Ministerstvu pro místní rozvoj nebo jako ředitel kanceláře ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy, kde pracoval do svého jmenování náměstkem pro státní službu.

Nový náměstek začne krátce po svém nástupu připravovat spolu s dotčenými ministry výběrová řízení na tajemníky pro jednotlivá ministerstva. Ta by měla proběhnout v únoru a březnu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie