Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 12. 2009 9:53

Nový německý ministr zahraničí Guido Westerwelle se představil v Praze

Nově jmenovaný ministr zahraničních věcí a vicekancléř Spolkové republiky Německo Guido Westerwelle přijel včera 2. prosince 2009 na pracovní návštěvu do Prahy.

V Praze jednal se svým českým protějškem Janem Kohoutem, poté se sešel s premiérem ČR Janem Fischerem a prezidentem Václavem Klausem.

Mezi hlavní témata jednání šéfů diplomacie obou zemí patřily možnosti rozvoje vzájemných vztahů, možnosti spolupráce v rámci EU a také možnosti rozšíření projektové spolupráce mezi Českou republikou a Německem. Dále byly diskutovány otázky nadcházející implementace Lisabonské smlouvy, rozšiřování EU, východního partnerství, energetické bezpečnosti a vzájemné bezpečnostní spolupráci NATO a EU v Afghánistánu a na Blízkém východě.

Jan Kohout spolu s Guidem Westerwellem se shodli na tom, že česko-německé vztahy jsou v současnosti výborné a nezatěžuju je v současnosti žádný akutní probém.

Guido Westerwelle je prvním politikem nové německé vlády, který navštívil Česko. Oba ministři se dohodli na pravidelných setkáních dvakrát v roce.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie