Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 1. 2008 9:03

Novým náměstkem ministra zahraničních věcí se stal Jan Kohout

Bude mít na starosti oblast rozvojové spolupráce, humanitární pomoc i právní a konzulární záležitosti.

Ministr zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg jmenoval nového náměstka - Jana Kohouta, který dosud působil jako stálý představitel České republiky při Evropské unii v Bruselu. Funkce náměstka se Jan Kohout ujal 3.1.2008 a do jeho působnosti spadá oblast rozvojové spolupráce a humanitární pomoci, a také právní a konzulární záležitosti.

Diplomata Jana Kohouta vystřídá 7. ledna 2008 v Bruselu bývalá ministryně zemědělství Milena Vicenová. Jan Kohout byl před svým odchodem na stálou misi při EU prvním náměstkem ministra zahraničí. Měl na starosti evropské záležitosti. Ministr zahraničí má nyní tři náměstky. Čtvrtý z nich, Jaroslav Bašta, který měl na starosti aktuální politické otázky, odjel jako velvyslanec na Ukrajinu.

Jan Kohout vystudoval Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy a do diplomatických služeb nastoupil v roce 1990. Kariéru diplomata začal v odboru mezinárodních organizací, později prošel různými funkcemi se zaměřením na multilaterální diplomacii, až po náměstka ministra zahraničí (2002). Na stálou misi do Bruselu nastoupil 19. května 2004, a stal se tak prvním velvyslancem při EU po vstupu České republiky do unie.

Janu Kohoutovi je 46 let, je rozvedený, a má syna Martina a dceru Barboru.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie