Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 10. 2009 14:49

Novým šéfem ČSA je Miroslav Dvořák

Ministerstvo financí jako hlavní akcionář Českých aerolinií a Letiště Praha se ve shodě s ministerstvem dopravy rozhodlo personálně propojit obě společnosti na úrovni vrcholového managementu s cílem stabilizovat situaci v ČSA.

V této souvislosti dozorčí rada ČSA dnes na svém jednání jmenovala novým šéfem aerolinií generálního ředitele Letiště Praha Miroslava Dvořáka. Stalo se tak po rezignaci dosavadního představenstva a po rezignaci části dozorčí rady společnosti, včetně jejího předsedy Václava Nováka. Novým předsedou dozorčí rady byl zvolen její stávající člen Miroslav Zámečník

„Miroslav Dvořák je s ohledem na jeho manažerské schopnosti, které uplatňuje ve vedení Letiště Praha, i získané zkušenosti z oblasti letecké dopravy, zárukou toho, že dojde k řešení situace v ČSA s dlouhodobou perspektivou,“ uvedl při této příležitosti ministr financí Eduard Janota.

„Přijaté řešení je vhodné i z hlediska stability Letiště Praha, na němž mají České aerolinie svou základnu a jsou jeho největším zákazníkem s podílem 44 procent přepravených cestujících,“ dodává ministr dopravy Gustáv Slamečka.

Nový šéf ČSA Miroslav Dvořák má v průběhu tohoto týdne předložit svůj návrh, jak situaci v národním přepravci stabilizovat. „Jsem přesvědčen, že stávající problémy Českých aerolinií jsou zvládnutelné,“ uvedl Miroslav Dvořák, který dodal, že se nyní výhradně soustředí na přípravu řešení dlouhodobé stabilizace Českých aerolinií.

Ministerstvo financí zároveň připravuje zeštíhlení obou orgánů společnosti České aerolinie, počet členů dozorčí rady se sníží z 12 na 6 a počet členů představenstva z 9 na 5.

Zdroj: ministerstvo financí

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie