Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 8. 2007 14:18

Ocenění vojáků působících v Kosovu

Ministryně obrany Vlasta Parkanová předala 24. srpna 2007 českým vojákům 10. kontingentu Armády České republiky medaile Za službu v zahraničí.

Více než 420 vojáků a vojákyň Armády České republiky, kteří od ledna do července letošního roku působili v silách KFOR na území srbské provincie Kosovo, obdrželo v pátek 24. srpna 2007 na táborském náměstí Jana Žižky medaile za dobře odvedenou práci ve prospěch míru.

Kontingent, kterému velel major Ladislav Švejda, byl vytvořen převážně z příslušníků 42. mechanizovaného praporu z Tábora a byl doplněn specialisty z dalších útvarů české armády. Od dubna 2007 posílila AČR síly KFOR vrtulníkovou jednotkou se dvěma transportními stroji Mi-17.

Ke splnění úkolů v nelehké kosovské misi přijela do Tábora vojákům 10. kontingentu poblahopřát a předat medaile Za službu v zahraničí ministryně obrany Vlasta Parkanová. Ta v projevu také uvedla: “Chci poděkovat všem, kteří věnovali půlroku svého vojenského života kosovské misi a věřím, že tato doba byla obohacením vašeho života i vaší vojenské kariéry. Ocenění za tuto službu vám právem náleží.“

„Vojáci, před malou chvílí jste byli dekorováni medailemi ministryně obrany Za službu v zahraničí a Záslužnými kříži, náčelník Generálního štábu AČR vám udělil čestný odznak Přemysla Otakara II., krále železného a zlatého. Bojový prapor zdejšího 42. mechanizovaného praporu získal pamětní stuhu s nápisem Mise KFOR 2007. Ke všem těmto oceněním vám upřímně blahopřeji a jsem přesvědčen, že za svou poctivou službu si je jistě zasloužíte. Děkuji vám za bezchybné splnění všech služebních úkolů a povinností i za vzornou reprezentaci naší republiky v zahraničí,“ řekl generál Prokš.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie