Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 11. 2012 17:11

Peníze na úspory energie projedná vláda

Státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie je letos vyhlašován již patnáctým rokem.

Státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energieCílem programu je především úspora energie a využití jejích obnovitelných zdrojů. Program EFEKT je doplňkovým programem k energetickým programům podporovaným ze strukturálních fondů Evropské unie.

Prioritou programu je především osvěta a vzdělávání laické i odborné veřejnosti formou seminářů, publikací, ale také bezplatného energetického poradenství, které je dostupné na zhruba 50 místech po celé republice a internetovém portálu ministerstva průmyslu a obchodu. Program zahrnuje také investiční akce s přímými úsporami energie zejména pro města a obce.

Program má podnítit úspory energie

Podporovány jsou zejména aktivity jako energetický audit, opatření ke snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení, úspory energie v průmyslové výrobě, rekonstrukce otopné soustavy a zdroje tepla v budově, konzultační a informační střediska, kurzy a semináře v oblasti energetiky.

Program zůstává i přes výrazné snížení rozpočtu na pouhých 30 milionů korun významným doplňkem energetických programů v rámci Operačního programu podnikání a inovace.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie