Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 6. 2013 19:01

Podstatou politiky je jednání

Premiér dnes během návštěvy Polska odpovídal na dotazy novinářů k aktuální politické situaci.

Premiér Petr Nečas na tiskovém brífinku ve Varšavě, 16. června 2013

Dotaz: Situace v Česku se přiostřuje, jste připravený na to, že to může být poslední den ve funkci premiéra?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Musím říci, že budeme jednat. Podstatou politiky je jednání a podstatou politiky je také, že žádná funkce není doživotní, takto jsem k tomu vždycky přistupoval.

Dotaz: Advokát Jany Nagyové řekl, že jste viděl fotky ze sledování své ženy, je to pravda?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Viděl jsem fotky, které měly být fotkami od paparazziů, od bulváru s velkým časovým odstupem a považoval jsem je za provokaci.

Dotaz: Vicepremiérka Karolína Peake dnes řekla, že koalice ODS, TOP09 a Lidem může pokračovat, ale naznačila, že bez vás, jak to vnímáte?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Já to nevnímám nijak, myslím si, že budeme jednat a vzkazy přes média je jedna věc, jednání je věc druhá.

Dotaz: Martin Kuba dnes řekl, že je připraven převzít zodpovědnost, že se možná ještě dnes sejde výkonná rada ODS, neberete to jako podraz?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Tak v prvé řadě, dneska se výkonná rada ODS určitě nesejde, tu svolává předseda a já jsem ji nesvolal. Bezpochyby se sejde výkonná rada do úterního hlasování o důvěře, tak jsme rozhodli již v pátek. To znamená, nejpozději v úterý dopoledne bude jednání výkonné rady, možná se přesune na pondělí.

Dotaz: Máte pocit, že máte podporu své strany?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Já jsem přesvědčen, že ano.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie