Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 8. 2021 11:54

Předseda vlády Babiš jednal s německým prezidentem Steinmeierem

Premiér Babiš s německým prezidentem Steinmeierem v Hrzánském paláci, 27. srpna 2021.
Premiér Babiš s německým prezidentem Steinmeierem v Hrzánském paláci, 27. srpna 2021.
Premiér Andrej Babiš v pátek 27. srpna 2021 v Hrzánském paláci přijal prezidenta Spolkové republiky Německo Franka-Waltera Steinmeiera, který je na třídenní návštěvě České republiky.

Premiér Babiš a prezident Steinmeier v Hrzánském paláci diskutovali o aktuálním dramatickém vývoji situace v Afghánistánu, strategickém dialogu mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo, který je od roku 2015 klíčovým nástrojem spolupráce obou zemí v celé řadě oblastí společného zájmu, dále hovořili o současném vývoji pandemie covid-19 a také o vynikající ekonomické spolupráci obou zemí. Důležitým tématem bylo i předsednictví v EU, které Českou republiku čeká a které Německo mělo v loňském roce. Andrej Babiš a Frank-Walter Steinmeier si vyměnili zkušenosti s organizací předsednictví a výzvami s tím spojenými.

Bylo mi ctí přivítat v Hrzánském paláci prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera. Témata, hlavně vývoj pandemie covidu v ČR i v Německu, zelená transformace, dopravní infrastruktura, hospodářské vztahy. Velmi jsem ocenil jeho návštěvu v kryptě pravoslavného kostela v Resslově ulici, kde uctil památku československých výsadkařů. Je to silné gesto přátelství,“ řekl k setkání s německým prezidentem Andrej Babiš.

Německý prezident se v předchozích dnech setkal například s prezidentem České republiky Milošem Zemanem. Dnes navštíví CIIRC ČVUT a česko-německé centrum excelence RICAIP. Návštěvu zakončí v Ústí nad Labem, prohlídkou expozice o česko-německém soužití.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie