Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 6. 2016 18:03

Předseda vlády Bohuslav Sobotka odletěl na návštěvu Moldavské republiky

Přílet předsedy vlády Bohuslav Sobotka na oficiální návštěvu Moldavské republiky, 9. června 2016.
Přílet předsedy vlády Bohuslav Sobotka na oficiální návštěvu Moldavské republiky, 9. června 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes odletěl na oficiální návštěvu Moldavské republiky. V rámci celodenního pátečního programu se premiér setká k bilaterálnímu jednání s moldavským předsedou vlády Pavlem Filipem a prezidentem Nicolaem Timoftim. V rámci své cesty zahájí předseda vlády Bohuslav Sobotka podnikatelské fórum v Kišiněvě, navštíví projekt „Zlepšení akceschopnosti a odborné způsobilosti moldavských hasičů“ a prohlédne si Státní uložiště dat. Oficiální návštěvy Moldavska se zúčastní také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Hlavními tématy jednání s prezidentem a premiérem Moldavské republiky budou česko-moldavské vztahy s důrazem na rozvoj vzájemné spolupráce v hospodářské oblasti a příležitosti pro české firmy v Moldavsku např. v sektorech dopravy či zemědělství. Nedílnou součástí bude rovněž realizace projektů v rámci české zahraniční rozvojové a transformační spolupráce. 

Premiér Sobotka bude s předsedou vlády Filipem a prezidentem Timoftim dále jednat o otázkách spolupráce na mezinárodní úrovni včetně spolupráce Moldavské republiky s Evropskou unií v rámci politiky Východního partnerství. Pozornost bude věnována také aktuálnímu vývoji v regionu jihovýchodní Evropy.

Během oficiální návštěvy se předseda vlády ČR setká také s předsedou Parlamentu Moldavské republiky Andrianem Candu.

Vládní delegaci bude doprovázet podnikatelská mise. Český předseda vlády naposledy navštívil Moldavskou republiku v roce 2009 a předseda vlády Moldavské republiky naposledy navštívil ČR v roce 2011.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie