Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 3. 2015 13:29

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v Praze setkal s americkými vojáky

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v Praze setkal s americkými vojáky, 31. března 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v Praze setkal s americkými vojáky, 31. března 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes dopoledne v Praze setkal s americkými vojáky během průjezdu konvoje armády USA přes ČR. V doprovodu ministra obrany Martina Stropnického a náčelníka Generálního štábu armádního generála Petra Pavla navštívil premiér areál ruzyňských kasáren, kde konvoj amerických vojáků nocuje.

Umožnění přesunu americké jednotky přes naše území je vyjádřením spojenecké solidarity a součástí odpovědnosti, kterou máme jako člen NATO. Naše bezpečnost je dnes mimořádně silná díky jasným bezpečnostním zárukám našich spojenců v NATO, včetně Spojených států. Jsem rád, že to chápe a podporuje i velká většina našich občanů. V době, kdy bezpečnostní rovnováhu v Evropě a jejím okolí narušují aktivity Islámského státu na jedné straně, a nevypočitatelné chování Putinovy vlády v Rusku na straně druhé, dramaticky roste význam spolehlivě zajištěné národní bezpečnosti. Pokud by našemu státu hrozilo bezprostřední nebezpečí, nesmíme zůstat a nezůstaneme sami, jako v roce 1938,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Předseda vlády se během návštěvy v Ruzyni zajímal o zkušenosti amerických vojáků z jejich nedávného působení v Pobaltí v rámci cvičení, která NATO podniká na podporu a ujištění členských států na východě Evropy. Kromě setkání s velením konvoje si premiér prohlédl vojenskou techniku a pozdravil se s přítomnými vojáky.

Konvoj americké armády bude zítra pokračovat ve své cestě na americké základny v Německu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie