Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 9. 2015 14:31

Předseda vlády na Prague Social Europe Conference: Základním pilířem Evropy je dobře fungující sociální stát

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupil na konferenci Prague Social Europe, 4. září 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupil na konferenci Prague Social Europe, 4. září 2015.
V pátek 4. září 2015 se v pražském Černínském paláci uskutečnila mezinárodní konference Prague Social Europe, která je zaměřena na sociální dimenzi evropské integrace.

„Naším cílem by měla být Evropa, jejímž základním pilířem je dobře fungující sociální stát, který dokáže čelit výzvám globální ekonomiky i současné evropské společnosti. Cílem je stát, který vede k práci a zároveň myslí na potřebné a podporuje ty, kteří se práci snaží najít. Stát, který je garantem sociálního smíru ve společnosti a který umožní bohatnutí všech jejích vrstev; nikoli jedné skupiny na úkor druhé,“ uvedl ve svém projevu předseda vlády Sobotka.

Na konferenci, jejíž téma bylo „Jak snížit nerovnost a zajistit vyvážený růst v různorodé Evropě?“, vystoupila také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza a šéf poradců a poradkyň předsedy vlády Vladimír Špidla.

Projev předsedy vlády na téma „Důležitost sociální soudržnosti pro úspěch evropského projektu“ naleznete na /cz/clenove-vlady/premier/projevy/projev-predsedy-vlady-na-tema-_dulezitost-socialni-soudrznosti-pro-uspech-evropskeho-projektu_-134168/.

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie