Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 3. 2015 18:29

Předseda vlády navštívil hospital Kuks a v Kvasinách podepsal memorandum o spolupráci ČR a Škoda Auto

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka si prohlédl po rekonstrukci hospital Kuks, 23. března 2015.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka si prohlédl po rekonstrukci hospital Kuks, 23. března 2015.
Během pracovní cesty do Královéhradeckého kraje v pondělí 23. března 2015 předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil spolu s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem výrobní závod Škoda Auto a následně zamířil do obce Kuks. Kromě toho také diskutoval se zástupci kraje, a to především o dopravních stavbách v regionu.

Kvasiny

V Kvasinském závodě premiér podepsal Memorandum o spolupráci mezi Českou republikou, společností Škoda Auto a Královéhradeckým krajem. Investice na rozšíření výroby dosáhne částky 7,2 miliard korun.

Jsem velmi rád, že vláda plní své závazky a daří se nám získávat nové investice a vytvářet nová pracovní místa. Nová investice v Kvasinách je mimořádně významná, díky ní dojde k vytvoření více než 1300 nových pracovních míst a očekává se, že dalších 400 nových pracovních míst vznikne v souvislosti se subdodavateli pro potřeby Škody Auto v tomto regionu,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Návrh zabezpečení investiční přípravy akce Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice-Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu podpořila vláda na svém zasedání 9. února 2015.

Memorandum o spolupráci podepsali předseda vlády Bohuslav Sobotka, předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland, hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc a Bohdan Wojnar, člen představenstva Škoda Auto.

V areálu Škoda Auto si premiér prohlédl třetí generaci vozu Škoda Superb a svařovnu závodu. Předseda vlády se v Kvasinách setkal také s vedením a odbory Škoda Auto, aby se informoval o fungování sociálního dialogu.

Kuks

Při pracovní návštěvě Královéhradeckého kraje v pondělí 23. března 2015 navštívil předseda vlády Bohuslav Sobotka obec Kuks, kde ukončil revitalizaci obce a rekonstrukci hospitalu Kuks financovanou z evropských fondů. Vláda tak plní cíle, ke kterým se zavázala, a to zachovat, ochránit a rozvíjet potenciál kulturního dědictví této země a efektivně čerpat finance EU.

Kuks je jedním z 5 projektů, na které Národní památkový ústav získal podporu z Integrovaného operačního programu ve výši 440 milionů korun. Naplnil se tak důležitý krok posílit potenciál cestovního ruchu a kulturní význam kraje.

Efektivní čerpání evropských fondů jsou pro vládu prioritou, ke které se zavázala ve svém programovém prohlášení. Kabinetu premiéra Sobotky se podařilo schválit Dohodu o partnerství, a vyjednat tak alokace prostředků EU pro další léta. Do roku 2020 tak může ČR získat dalších celkem 600 miliard korun. Z toho 12 miliardami bude možné podpořit národní kulturní památky, památky UNESCO a nejvýznamnější muzea a krajské knihovny. Příprava a následné schválení programovacího období zaručí další využití prostředků na financování oprav a uchování památek kulturního dědictví.

Ukončení rekonstrukce a slavnostního otevření hospitalu Kuks se v pondělí zúčastnil také ministr kultury Daniel Herman a kardinál Dominik Duka.

V rámci své cesty do Královéhradeckého kraje jednal předseda vlády Bohuslav Sobotka také s hejtmanem kraje Lubomírem Francem, starosty měst Trutnov a Náchod a ředitelem ŘSD Tomášem Grossem. Tématy byly především významné dopravní stavby v regionu, zejména dálnice D11 a rychlostní komunikace R11.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie