Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 5. 2017 17:05

Předseda vlády Sobotka se zúčastnil recepce u příležitosti 5. výročí vzniku saské kontaktní kanceláře v Praze

Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastnil recepce k 5. výročí vzniku Kontaktní kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze, 23. května 2017.
Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastnil recepce k 5. výročí vzniku Kontaktní kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze, 23. května 2017.
Premiér Bohuslav Sobotka se v úterý 23. května 2017 zúčastnil recepce, která se konala v Lichtenštejnském paláci v Praze u příležitosti 5. výročí vzniku Kontaktní kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze. Saská vláda v čele s ministerským předsedou Stanislawem Tillichem přijela při této příležitosti do Prahy na své první výjezdní zasedání v České republice.

Premiér Bohuslav Sobotka na recepci ocenil dlouhodobě dobré vztahy mezi Českou republikou a Saskem, k nimž přispívá také činnost kontaktní kanceláře.

Sasko je pro ČR mj. také významným obchodním partnerem, a to zejména v oblasti strojírenství, energetiky a těžebního průmyslu. Mezi německými spolkovými zeměmi je na páté pozici v obratu vzájemného obchodu s ČR.

Premiéři ČR a Saska dnes rovněž jednali o projektu rychlého železničního spojení mezi Drážďanami a Prahou, které je dopravní prioritou obou vlád.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zdůraznil rovněž úspěšnou vzájemnou spolupráci policejních sborů, které se v blízkosti hranic zaměřují na potírání drogové a majetkové kriminality a vyšetřování krádeží aut.

S ministerským předsedou Stanislawem Tillichem jednal premiér Bohuslav Sobotka naposledy v únoru 2017, kdy saský ministerský předseda navštívil Prahu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie