Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 11. 2015 12:36

Předseda vlády udělil velvyslanci Rakouska medaili Karla Kramáře

Premiér Bohuslav Sobotka přijal ve středu 4. listopadu 2015 velvyslance Rakouska.
Premiér Bohuslav Sobotka přijal ve středu 4. listopadu 2015 velvyslance Rakouska.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve středu 4. listopadu 2015 ve Strakově akademii přijal velvyslance Rakouské republiky Ferdinanda Trauttmansdorffa u příležitosti ukončení jeho diplomatické mise v Praze.

Velvyslanec Trauttmansdorff se výrazně zasadil o zahájení nové etapy v česko-rakouských vztazích a aktivně se podílel také na přípravě trilaterálního formátu regionální spolupráce s Rakouskem a Slovenskou republikou, tzv. slavkovské spolupráce. Za zásluhy o rozvoj česko-rakouských vztahů a za téměř šestileté diplomatické působení v České republice udělil velvyslanci Trauttmansdorffovi premiér Sobotka medaili Karla Kramáře.

Medaile Karla Kramáře je pamětní medailí udělovanou předsedou vlády jako poděkování za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Medaile byla vytvořena u příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády a pojmenována po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Návrh medaile připravili Jiří Fidler a Jan Novák, výtvarně ji zpracoval akademický malíř Jindřich Žáček.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie