Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 10. 2019 14:14

Premiér Andrej Babiš navštívil IKEM v Praze, s vedením jednal o investici za 1 miliardu korun

Premiér Andrej Babiš navštívil IKEM v Praze, s vedením jednal o investici za 1 miliardu korun, 31. října 2019.
Premiér Andrej Babiš navštívil IKEM v Praze, s vedením jednal o investici za 1 miliardu korun, 31. října 2019.
Premiér Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili ve čtvrtek 31. října 2019 Institut klinické a experimentální medicíny v Praze. S vedením nemocnice jednali o investici, která je vyčíslena na více než 1 miliardu korun. Nově vybudované kapacity zlepší podmínky pro poskytování zdravotní péče pro pacienty z celé České republiky.

Dva nové pavilony umožní IKEM rozšířit kapacity zejména pro transplantační a kardiovaskulární programy. Výstavba pavilonů G1 a G2 bude trvat 2,5 roku a přinese IKEM v jedné části 7 a v druhé části 4 nová podlaží s více než 14 564 m2 nových ploch.

„IKEM je unikátní pracoviště, které patří ke světové špičce v Evropě v transplantacích. Jsem moc rád, že jsem se na dnešní schůzce dozvěděl, že počet transplantací provedených v minulém roce, řadí IKEM do první trojky v Evropě. To potvrzuje, že máme jedny z nejlepších lékařů na světě v kardiologii a transplantacích. Je skvělé, že u projektu je jasný harmonogram, kdy se začne, kdy se bude soutěžit a že se otevře v roce 2023. Myslím, že si lékaři, sestřičky, pomocný personál a hlavně pacienti zaslouží, aby měli tu nejlepší péči,“ řekl Andrej Babiš po jednání na tiskové konferenci.

Podle statistik posledních deseti let rostou zdravotnické výkony v IKEM rychlým tempem. Zatímco v roce 2008 bylo v institutu transplantováno 333 orgánů, loni už jejich počet přesáhl 500. IKEM se tak stará o necelých 5 000 transplantovaných. V ambulancích personál ročně ošetří 11 500 lidí, na lůžkových odděleních je každý rok hospitalizováno 162 500 pacientů.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie