Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 10. 2019 15:01

Premiér Andrej Babiš navštívil Nemocnici Na Bulovce

Premiér Andrej Babiš navštívil Nemocnici Na Bulovce, 16. října 2019
Premiér Andrej Babiš navštívil Nemocnici Na Bulovce, 16. října 2019
Premiér Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili ve středu 16. října 2019 Nemocnici Na Bulovce. S vedením nemocnice diskutovali o současném nevyhovujícím stavu vybraných budov i o nutných budoucích investicích. Součástí programu návštěvy byla prohlídka areálu nemocnice a vybraných klinik a oddělení.

Předseda vlády se na začátek návštěvy Nemocnice Na Bulovce setkal s vedením. Spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem diskutovali s ředitelem nemocnice Janem Kvačkem hlavně o ekonomické a personální situaci nemocnice. Dalším tématem byly vlastnická práva nemocnice. Problémem je, že velká část budov nepatří státu, ale hl. městu Praha, což značně komplikuje možnosti investování v rámci Nemocnice Na Bulovce.

„Určitě budeme chtít realizovat priority, kterými je Gynekologicko-porodnický pavilon, Centrální urgentní příjem a zároveň budeme doufat, že s Prahou najdeme dohodu, aby nemocnice měla jednoho majitele a mohlo se začít investovat,“ řekl Andrej Babiš po jednání na tiskové konferenci.

Součástí návštěvy byla prohlídka komplexního onkologického centra, kde jsou využívány lineární urychlovače k vysoce účinnému ozařování zhoubných nádorů. Dále se premiér seznámil s činností Centra vysoce specializované péče pro izolaci pacientů s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc.

V nemocnici také letos vzniklo první Centrum porodní asistence (CPA). Tento koncept posiluje roli porodních asistentek v péči o těhotné a rodící ženy, zároveň však nabízí odbornost a bezpečí porodnice. Od otevření CPA uplynulo více než půl roku a za tu dobu zde porodilo 230 žen. „Celkový nárůst porodů je určitě dán porodním domem. Je to velice dobře a my to podporujeme,“ doplnil premiér.

Nemocnice Na Bulovce patří svou kapacitou mezi největší zdravotnická zařízení svého druhu v ČR. Poskytuje diagnostickou a léčebnou péči především pacientům hlavního města Prahy, ale vzhledem k existenci několika vysoce specializovaných pracovišť je péče poskytována občanům z celé České republiky.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie