Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 8. 2018 14:52

Premiér Babiš bude jednat s německou kancléřkou Merkelovou o migraci, brexitu i česko-německé spolupráci

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví ve středu 5. září 2018 Spolkovou republiku Německo, kde se setká s kancléřkou Angelou Merkelovou. Jednat spolu budou o aktuálních evropských tématech i o posilování vzájemných vztahů. Premiér Babiš bude jednat i s předsedou Spolkového sněmu Wolfgangem Schäublem.

Mezi hlavní témata setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou bude patřit aktuální situace v migraci, budoucnost EU a volby do Evropského parlamentu. Český premiér bude s německou kancléřkou řešit také podobu budoucího rozpočtu EU a odchod Velké Británie z Evropské unie. 

V rámci bilaterálních témat se premiér Babiš a kancléřka Merkelová zaměří především na dopravní infrastrukturu, hospodářskou spolupráci a spolupráci v oblasti vědy, výzkumu a inovací a také digitalizace. Důležitým nástrojem pro prohlubování dvoustranné spolupráce v těchto i řadě dalších oblastí je Česko-německý strategický dialog.

Dalším tématem bude působení Česko-německého fondu budoucnosti, který se za 20 let své existence stal pevnou součástí česko-německých vztahů. Obě vlády se proto v roce 2016 shodly na prodloužení jeho financování až do roku 2027.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie