Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 8. 2018 11:14

Premiér Babiš bude jednat s premiéry Itálie a Malty o aktuální situaci v migraci

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví v úterý 28. srpna 2018 Itálii a Maltu. Během pracovní cesty se setká s italským premiérem Giuseppem Contem, s maltským premiérem Josephem Muscatem a navštíví také velitelství Námořních sil Evropské unie ve Středozemním moři (European Union Naval Forces - Mediterranean - EUNAVFOR MED Sophia) v Římě. Cestu dnes schválila vláda.

Hlavním tématem setkání předsedy vlády bude problematika migrace, a to především role agentury Frontex a ochrana vnějších hranic Evropské unie, prevence nelegální migrace a spolupráce s Libyí či dalšími tranzitními zeměmi na migračních trasách.

Dalšími tématy pak budou budoucnost Evropské unie a budoucí rozpočet EU. S italským premiérem Contem chce premiér Babiš jednat také o vzájemné spolupráci České republiky a Itálie a o obchodní výměně mezi zeměmi.

Naposledy Itálii navštívil český předseda vlády v roce 2012, na bilaterální jednání jel tehdy do Říma premiér Petr Nečas. Premiér Bohuslav Sobotka pak zavítal do Říma loni v březnu při příležitosti 60. výročí od podpisu Římských smluv, které jsou faktickým základem Evropské unie. Maltu dosud český předseda vlády nenavštívil.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie