Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 6. 2018 14:35

Premiér Babiš jednal s eurokomisařkou Bieńkowskou o evropském rozpočtu a obranném průmyslu

Premiér Andrej Babiš se 8. června 2018 setkal s eurokomisařkou pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky Elżbietou Bieńkowskou.
Premiér Andrej Babiš se 8. června 2018 setkal s eurokomisařkou pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky Elżbietou Bieńkowskou.
Předseda vlády Andrej Babiš se v pátek 8. června 2018 setkal s komisařkou Evropské komise pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky Elżbietou Bieńkowskou. Ve Strakově akademii spolu jednali o sektorových návrzích příštího evropského rozpočtu, které se týkají evropského kosmického programu a vnitřního trhu, a o evropském obranném průmyslu.

Jedním z témat byla budoucnost kosmického programu EU a agentura GSA, která sídlí v Praze. Premiér Andrej Babiš zdůraznil, že vláda má velký zájem na podpoře agentury a jmenovala vládního zmocněnce pro vztahy s agenturou. Fungování agentury je důležité i pro zajištění bezpečnosti. Proto by se podle něj měla rozšířit její role přesunem dalších kompetencí z Evropské komise a zajistit další finanční a personální posílení. Vesmírný program EU je podle předsedy vlády cenný projekt, který má vysokou přidanou hodnotu.

Premiér Babiš jednal s eurokomisařkou Bieńkowskou také o strategii průmyslové politiky EU a jednotném trhu. Komisařka seznámila českého premiéra s včera zveřejněným návrhem budoucího rozpočtu, který má směřovat právě k další integraci vnitřního trhu.

Ten podle předsedy vlády představuje nejvýraznější přínos evropské integrace. Zároveň uvedl, že je nutné odstranit veškeré překážky, se kterými se české podniky nadále potýkají. U průmyslové politiky pak vyzdvihl nutnost zajistit stabilní, předvídatelné a jasné regulační prostředí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie