Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 5. 2018 18:47

Premiér Babiš jednal se zástupci mise amerických investorů a organizace ACEBA

Předseda vlády Andrej Babiš se setkal se zástupci mise American-Central European Business Association, 23. května 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš se setkal se zástupci mise American-Central European Business Association, 23. května 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš se ve středu 23. května 2018 na Úřadu vlády ČR setkal se zástupci mise American-Central European Business Association (ACEBA) a amerických společností, které ACEBA sdružuje. Jednal s nimi o hospodářské spolupráci s USA a o příležitostech pro spolupráci s americkými investory v České republice.

ACEBA je asociací amerických firem, které se zajímají o střední a východní Evropu. Jde o vůbec první misi asociace do České republiky, která se uskutečňuje u příležitosti založení Česko-americké obchodní rady (Czech American Business Council) ACEBA. Jejím úkolem bude upozorňovat možné americké investory na výhody podnikání a spolupráce s ČR.

Předseda vlády ČR Andrej Babiš uvedl, že česká ekonomika je stabilní a míra nezaměstnanosti zůstává nejnižší v Evropské unii. Zároveň zdůraznil potřebu zlepšit vzdělávání a investovat do efektivního výzkumu. Ocenil založení obchodní rady, která podle něj pomůže vytvořit mnoho dalších příležitostí pro spolupráci.

Na jednání bylo zastoupeno 11 amerických společností. Tématem byla také situace na pracovním trhu v ČR, migrace pracovníků ze zahraničí i význam modernizace hospodářství a investic do odvětví s vyšší přidanou hodnotou.

Více informací na stránkách organizace ACEBA http://aceba.us/2018/05/23/american-czech-business-council-launch/.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie