Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 6. 2018 16:37

Premiér Babiš na Setkání lídrů českého stavebnictví: Naším cílem je urychlit výstavbu dopravní infrastruktury, bytů a posílit investice

Členové vlády se účastnili Setkání lídrů českého stavebnictví 2018 na Pražském hradě, 4. června 2018.
Členové vlády se účastnili Setkání lídrů českého stavebnictví 2018 na Pražském hradě, 4. června 2018.
V pondělí 4. června 2018 vystoupil předseda vlády Andrej Babiš na Setkání lídrů českého stavebnictví 2018, které se konalo na Pražském hradě. Zároveň předal ocenění pro TOP stavební společnost roku 2017.

Nyní je v Poslanecké sněmovně návrh novely zákona číslo 416 o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury. Budu podporovat, pokud poslanci v rámci pozměňovacích návrhů načtou i zahrnutí obchvatů. To je první krok, který určitě pomůže českému stavebnictví. Je velice dobré, že ho předložili poslanci všech stran a hnutí ve sněmovně. Není to ale úplně zásadní řešení, tím je stavební zákon,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Premiér Babiš zároveň potvrdil, že vláda je připravena investovat, a to mimo jiné do nemocnic, obnovy kulturních památek, mateřských škol, nádraží či vysokorychlostních tratí. Je ale důležitá i spolupráce s kraji, například při výstavbě bytů.

Zásadním problémem, se kterým se stavebníci nyní podle premiéra Babiše potýkají, je nedostatek pracovních sil. Vláda chce proto mimo jiné zjednodušit systém příchodu zahraničních pracovníků. Další komplikací jsou pak obstrukce ze strany ekologických aktivistů u jednotlivých staveb.

Konference, kterou pravidelně pořádá společnost CEEC Research, se zúčastnili také první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Přítomni byli také zástupci stavebních, projektových a developerských společností v České republice.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie