Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 10. 2018 12:27

Premiér Babiš navštívil AERO Vodochody a zúčastnil se představení nového letounu L-39NG

Představení nového letounu L-39NG, AERO Vodochody 12. října 2018.
Představení nového letounu L-39NG, AERO Vodochody 12. října 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš se v pátek 12. října 2018 zúčastnil slavnostního představení nového letounu L-39NG v prostorách AERO Vodochody. Za účasti ministra obrany Lubomíra Metnara a zástupců českých i zahraničních firem z oblasti leteckého obranného průmyslu vyzdvihl význam české letecké společnosti na mezinárodní scéně.

Andrej Babiš připomněl historický význam leteckého a zbrojního průmyslu v ČR v kontextu s nadcházejícími oslavami 100. výročí vzniku samostatného Československa. Hovořil o jeho důležité roli v oblasti vojenské obranné schopnosti státu. Během svého projevu podpořil pokračování této velké tradice a zároveň ocenil českou leteckou společnost za její úspěchy na mezinárodním trhu.

Jsem rád, že česká letecká společnost je zpět na mezinárodní scéně jako seriózní hráč. Tato společnost naposledy představila nový letoun v roce 1997, tedy před 21 lety,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Premiér Babiš také zmínil, že dodavatelem projektu L-39NG je více než 40 českých průmyslových firem, z čehož má prospěch celý náš letecký průmysl. Podle předsedy vlády má projekt nového letounu pro české hospodářství tři hlavní výhody, a to v oblasti průmyslu, ekonomické a sociální a v politické rovině v souvislosti s exportem vojenských letadel do zahraničí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie