Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 6. 2021 18:37

Premiér Babiš navštívil firemní očkovací centra v Moravskoslezském kraji

Předseda vlády se zástupci automobilky Hyundai, 1. června 2021.
Předseda vlády se zástupci automobilky Hyundai, 1. června 2021.
Premiér Andrej Babiš v úterý 1. června 2021 navštívil Moravskoslezský kraj, kde se seznámil s připravovaným intenzivním čerpáním prostředků EU, které kraj využije na transformaci regionu. Premiér Babiš také navštívil firemní očkovací centra v Třineckých železárnách a Hyundai Manufacturing Czech, která fungují pro zaměstnance i veřejnost.

Premiér Babiš jednal s vedením Moravskoslezského kraje o čerpání financí z evropských fondů, díky kterým chce kraj realizovat Transformační plán. „Moravskoslezský kraj pokračuje v transformaci regionu. Hejtman Ivo Vondrák mi ukázal projekty, na které chce kraj získat 19 miliard korun z Fondu spravedlivé transformace, 15 miliard z Modernizačního fondu a 60 miliard z tradičních operačních programů. Strategické projekty se týkají hlavně revitalizace území po těžbě, řešení socioekonomických problémů a vylepšení životního prostředí,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

Fond pro spravedlivou transformaci má celkem 41 miliard pro 3 uhelné regiony v České republice. Prostředky jsou určené na transformaci regionu, podporu malých a středních podniků včetně startupů, investice do výzkumu a inovací, do technologií pro čistou energii, na snížení emisí skleníkových plynů, nízkouhlíkovou mobilitu, digitalizaci, regeneraci a dekontaminaci území, prevenci vzniku odpadu, omezování objemu odpadu a možnosti rekvalifikace zaměstnanců. Modernizační fond je určen pro celou Českou republiku v objemu 150 miliard korun, Moravskoslezský kraj by měl zájem čerpat 15 miliard.

Předseda vlády také navštívil firemní očkovací centra v Třineckých železárnách a Hyundai Manufacturing Czech. „Očkování ve firmách má velký význam třeba pro rozhodování lidí, zda se nechat očkovat. A nabízejí očkování jak zaměstnancům, tak veřejnosti. Skvělý příklad pro ostatní kraje a další podniky,“ řekl Andrej Babiš.

Stejným způsobem jako ve společnostech Třinecké železárny a Hyundai fungují očkovací centra v Liberty Ostrava a AL Invest Břidličná. Od 3. června 2021 je připravováno otevření očkovacího centra ve společnosti Heimstaden. Moravskoslezský kraj přišel s vlastní kampaní na podporu vakcinace, která navazuje na národní kampaň. Občany k očkování inspirují místní osobnosti. Jsou k tomu využívány billboardy, mediální prostor, tramvaje a sociální sítě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie