Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 10. 2018 13:57

Premiér Babiš navštívil GE Aviation v Letňanech a prohlédl si unikátní zkušebnu leteckých motorů ČVUT

Unikátní zkušebna leteckých motorů ČVUT v GE Aviation v Letňanech, 8. října 2018.
Unikátní zkušebna leteckých motorů ČVUT v GE Aviation v Letňanech, 8. října 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš společně s ministryní obchodu a průmyslu Martou Novákovou a ministryní financí Alenou Schillerovou v pondělí 8. října 2018 navštívili GE Aviation Czech v pražských Letňanech, kde jednali s prezidentem společnosti Davidem L. Joycem a se zástupci ČVUT.

V GE Aviation Czech (GE) jednal Andrej Babiš o rozvoji leteckého průmyslu v ČR a o spolupráci mezi akademickou a soukromou sférou v této oblasti. Premiér se zástupci GE diskutoval o výsledcích společného výzkumu mezi GE a Fakultou strojí z ČVUT, který se týká dokončení první supermoderní zkušebny leteckých motorů v České republice. Jedná se o unikátní projekt zaměřený na experimentální testování motoru na této zkušebně. Součástí programu byla i krátká prohlídka závodu GE na montážní linku motoru GE Catalyst a zároveň si všichni hosté mohli rovněž prohlédnout testovací buňky uvedeného motoru.

ČVUT je nejstarší civilní technická univerzita na světě. Má osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství a informačních technologií) a 21 000 studentů. GE je světovým lídrem ve vývoji a výrobě leteckých a turbovrtulových motorů, jejich dílů a integrovaných systémů pro obchodní, vojenskou, komerční a všeobecnou leteckou dopravu.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie