Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 6. 2018 10:18

Premiér Babiš se setkal s generálním tajemníkem Světové turistické organizace OSN Pololikashvilim

Premiér Babiš se v Hrzánském paláci setkal s generálním tajemníkem Světové turistické organizace OSN Pololikashvilim, 11. června 2018.
Premiér Babiš se v Hrzánském paláci setkal s generálním tajemníkem Světové turistické organizace OSN Pololikashvilim, 11. června 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš se setkal v pondělí 11. června 2018 s generálním tajemníkem Světové turistické organizace OSN Zurabem Pololikashvilim. Tématy jednání byly oblast cestovního ruchu, jeho přínos pro českou i světovou ekonomiku a zasedání Komise pro Evropu v Praze.

Premiér Babiš na začátku jednání pogratuloval Pololikashvilimu ke zvolení do funkce generálního tajemníka UNWTO, kterou zastává od ledna 2018. Společně pak hovořili o cestovním ruchu a jeho přínosu pro českou i světovou ekonomiku. V České republice tvoří 4,5 % zaměstnanosti a představuje podíl na HDP ve výši necelých 3 %. Cestovní ruch zaznamenává v naší zemi růst a hlavním důvodem tohoto zvyšování je dle předsedy vlády Andreje Babiše jednoznačně fakt, že ČR je 7. nejbezpečnější zemí na světě.

Tématy jednání byly rovněž vzájemná spolupráce, zlepšování kvality služeb, udržitelnost cestovního ruchu a 63. zasedání Komise pro Evropu (UNWTO Commission for Europe), jenž se koná v tomto roce v Praze za účasti zástupců celkem 30 členských zemí.

UNWTO (Světová turistická organizace OSN)

Světová organizace cestovního ruchu – World Tourism Organization (UNWTO) je od roku 2003 specializovanou agenturou OSN pro oblast cestovního ruchu se sídlem v Madridu. Členskou základnu tvoří 158 členských států a více jak 500 přidružených členů reprezentujících soukromý sektor, vzdělávací instituce a sdružení cestovního ruchu. Základním úkolem této mezivládní organizace je propagace, podpora a rozvoj mezinárodního cestovního ruchu s cílem napomáhat hospodářskému rozvoji členských zemí, mezinárodnímu porozumění, všeobecnému respektování a dodržování lidských práv a základních svobod.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie