Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 3. 2019 19:03

Premiér Babiš se setkal s Martinou Sáblíkovou, s jejím trenérem Novákem řešili i stavbu rychlobruslařské haly

Premiér Babiš přijal na Úřadu vlády úspěšnou rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou a jejího trenéra Petra Nováka, 19. března 20019.
Premiér Babiš přijal na Úřadu vlády úspěšnou rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou a jejího trenéra Petra Nováka, 19. března 20019.
Předseda vlády Andrej Babiš se v úterý 18. března 2019 setkal s Martinou Sáblíkovou a trenérem Petrem Novákem. Poděkoval jim za vynikající výsledky a skvělou reprezentaci České republiky.

Premiér Andrej Babiš dnes společně s vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou přijal na Úřadu vlády rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou a jejího trenéra Petra Nováka. Předseda vlády oběma poděkoval za úspěšnou reprezentaci České republiky.

Jedním z témat schůzky byla i dlouho plánovaná výstavba rychlobruslařského stadionu. „Pan Novák vytipoval novou lokalitu, která je prý ve všech směrech vyhovující. Hned, jak bude známá dohoda investorů, začneme jednat,“ prohlásil premiér Babiš s tím, že výstavba rychlobruslařské haly je jednou z priorit jeho vlády.

Martině Sáblíkové předseda vlády pogratuloval k nedávným úspěchům na mistrovství světa ve víceboji v Calgary, kde zaokrouhlila počet svých světových titulů na dvacet, a navíc překonala světové rekordy v závodech na 3 000 a 5 000 metrů. Premiér Babiš poděkoval také jejímu trenérovi Petru Novákovi, rovněž bývalému reprezentantovi v rychlobruslení, kterému předal pamětní medaili Karla Kramáře.

Martina Sáblíková je držitelkou šesti olympijských medailí, z toho tří zlatých. Je také pětinásobnou mistryní Evropy. Českou republiku reprezentovala také v silniční cyklistice.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie