Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 8. 2018 13:36

Premiér se setkal s předsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy

Andrej Babiš s předsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy Liliane Maury Pasquierovou v Hrzánském paláci, 27. srpna 2018.
Andrej Babiš s předsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy Liliane Maury Pasquierovou v Hrzánském paláci, 27. srpna 2018.
V Hrzánském paláci přijal předseda vlády Andrej Babiš v pondělí 27. srpna 2018 předsedkyni Parlamentního shromáždění Rady Evropy Liliane Maury Pasquierovou.

Předseda vlády s předsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE) hovořil především o přínosu Ceny Václava Havla, která je každoročně udílena osobnostem či nevládním institucím, jež se mimořádnou měrou zasadily o ochranu a rozvoj lidských práv v Evropě i mimo ni.

Mezi další témata setkání patřila aktuální situace v organizaci v souvislosti s výpadkem členských příspěvků velkých plátců do rozpočtu Rady Evropy. Napjatá mezinárodní situace, téma Ruska a vnitropolitický vývoj v Turecku byla rovněž témata, o kterých společně hovořili. Předsedkyně PACE Liliane M. Pasquierová zároveň ocenila průběh českého předsednictví ve Výboru ministrů Rady Evropy v roce 2017.  

Předsedkyně Pasquierová přijela do České republiky na zasedání panelu, který vybírá laureáty Ceny Václava Havla za lidská práva. Ocenění uděluje Parlamentní shromáždění Rady Evropy ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla a Nadací Charty 77 od roku 2013.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie