Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 2. 2018 14:19

Premiér Babiš se zúčastnil oznámení spolupráce mezi ČVUT a GE Aviation Czech

V úterý 13. února 2018 se předseda vlády Andrej Babiš zúčastnil slavnostního oznámení spolupráce mezi Fakultou strojní Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) a společností GE Aviation Czech. Základem spolupráce bude výzkum turbovrtulových motorů a leteckých technologií. Zároveň jde o příležitost pro zlepšení výuky studentů.

Oznámení přímo v budově ČVUT se zúčastnili také zástupci GE Aviation a americký velvyslanec Stephen B. King.

Premiér Andrej Babiš uvedl, že vstup GE Aviation do ČR je klíčovým oživením oboru letectví a kosmické technologie v Česku. Ocenil i důležité propojení vysokých škol a průmyslu.

„Je to skvělý projekt, který propojuje vysoké školství s průmyslem. Spolupráce přinese rozvoj letectví a kosmických technologií a dojde i k propojení s postupy Průmyslu 4.0. Jsem rád, že je hned od vzniku partnerství smluvně zajištěna udržitelnost projektu ze strany firmy GE Aviation. Financování je zásadní věc,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Dohoda o spolupráci umožní Centru pokročilého leteckého a kosmického průmyslu ČVUT pracovat s informacemi a digitálními modely motorů a GE Aviation mimo jiné pomůže ČVUT s budováním a provozem nové infrastruktury pozemních a leteckých zkušeben. ČVUT také otevírá nový studijní program zaměřený na letectví a vesmír, kde by se mělo ročně vzdělávat zhruba 50 studentů. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie