Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 5. 2018 15:07

Premiér Babiš se zúčastnil pietního aktu na pražském Vítkově a jmenování nových generálů na Pražském hradě

Premiér Andrej Babiš se zúčastnil pietního aktu u příležitosti 73. výročí ukončení bojů 2. světové války, 8. května 2018.
Premiér Andrej Babiš se zúčastnil pietního aktu u příležitosti 73. výročí ukončení bojů 2. světové války, 8. května 2018.
V úterý 8. května 2018 se předseda vlády Andrej Babiš zúčastnil pietního aktu, který se u příležitosti 73. výročí ukončení bojů 2. světové války v Evropě uskutečnil u Národního památníku na Vítkově v Praze. Následně se na Pražském hradě zúčastnil slavnostního jmenování generálů Armády ČR.

Pietního setkání na Vítkově se zúčastnili také prezident Miloš Zeman, předseda Senátu Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček, ministryně obrany Karla Šlechtová, ministr kultury Ilja Šmíd, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, náčelník Generálního štábu Armády ČR Aleš Opata a další hosté. Následně premiér Babiš položil květiny u hrobu armádního generála a předsedy protektorátní vlády Aloise Eliáše v kolumbáriu Národního památníku.

Odpoledne se předseda vlády Andrej Babiš zúčastnil slavnostního jmenování šesti nových generálů, které prezident republiky Miloš Zeman povýšil na návrh vlády při příležitosti Dne vítězství. Brigádní generálové Jaromír Alan a Ivo Střecha byli jmenováni generálmajory a plukovníci generálního štábu Miroslav Hlaváč a Pavel Chovančík získali hodnost brigádní generál. Taktéž plukovníci Jakub Frydrych a Miroslav Kvasnička povýšili na brigádního generála.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie