Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 4. 2018 16:37

Premiér Babiš se zúčastnil sjezdu odborových svazů ČMKOS

Premiér Andrej Babiš se zúčastnil slavnostního zahájení VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů, 27. dubna 2018.
Premiér Andrej Babiš se zúčastnil slavnostního zahájení VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů, 27. dubna 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš v pátek 27. dubna 2018 vystoupil na slavnostním zahájení VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). Odborářům poděkoval za dosavadní spolupráci a zdůraznil, že je důležité, aby odbory a vláda byly partneři, nikoliv soupeři.

„Spolupracuji s odbory dlouhodobě. Už jako zaměstnavatel jsem s nimi velice intenzivně spolupracoval. Myslím si totiž, že odbory jsou velice důležité. Samozřejmě i po nástupu do politiky se s odboráři aktivně stýkám a skutečně řešíme věci ve prospěch lidí. ČR se daří a myslím si, že za poslední koaliční vládu jsme pohnuli věci dopředu,“ uvedl na sjezdu ČMKOS předseda vlády.

Premiér Babiš dále zdůraznil nutnost investic, a to především v oblasti infrastruktury, nemocnic a vzdělávání. Za největší problém současné doby označil nízkou nezaměstnanost a s ní spojený nedostatek pracovníků na některých pozicích.

Podle premiéra chybí v současné době v České republice zejména zdravotní sestry, řemeslníci a technické profese. Částečným řešením nedostatku pracovních sil by proto mohlo být zaměstnávání zájemců ze zahraničí. Premiér ale zdůraznil nutnost zajištění rovných podmínek a mzdy, jaké mají Češi.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie