Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 3. 2018 17:47

Premiér Babiš uctil památku T. G. Masaryka a obětí romského holokaustu

Premiér Andrej Babiš se zúčastnil pietního aktu k 168. výročí narození prezidenta T. G. Masaryka v Hodoníně, 7. března 2018.
Premiér Andrej Babiš se zúčastnil pietního aktu k 168. výročí narození prezidenta T. G. Masaryka v Hodoníně, 7. března 2018.
Předseda vlády ČR Andrej Babiš si ve středu 7. března 2018 připomněl památku prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Při příležitosti 168. výročí jeho narození se premiér zúčastnil pietního aktu u hrobu TGM v Lánech a u jeho pomníku v Hodoníně. V Muzeu romské kultury v Brně uctil památku obětí romského holokaustu.

„Tomáš Garrigue Masaryk se zasloužil o to, že meziválečné Československo bylo ve své době jedním z mála přístavů demokracie a svobodné společnosti v Evropě. Příkladnou demokracii si ubránilo i v těžkých dobách světové hospodářské krize, kdy všechny okolní státy propadly fašismu, nacismu či autoritářství. Osobně velice oceňuji jeho obrovskou houževnatost a doslova úpornost, jeho neúnavnou vůli jít si za svým, třeba i proti proudu,“ řekl předseda vlády Andrej Babiš při pietním aktu v Masarykově rodišti Hodoníně, kterého se zúčastnila i prezidentova pravnučka Charlotta Kotíková.

V Muzeu romské kultury v Brně uctil premiér Babiš památku obětí romského holokaustu. Pietní akt, kterého se zúčastnil i ministr spravedlnosti Robert Pelikán, se konal jako připomínka 75. výročí prvního hromadného transportu Romů z protektorátu do koncentračního a vyhlazovacího tábora Osvětim II – Březinka.

„Za naši vládu v demisi bych chtěl slíbit, že jsme připraveni nastavit lepší komunikaci a řešit problémy romské menšiny v naší společnosti. Uděláme maximum pro to, abychom spolupracovali lépe než doposud,“ slíbil premiér Andrej Babiš.

Více informací o Muzeu romské kultury v Brně na jejich webových stránkách http://www.rommuz.cz/.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie