Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 6. 2017 12:04

Premiér Bohuslav Sobotka navštíví Japonsko

Ve dnech 27. až 30. června 2017 vykoná předseda vlády Bohuslav Sobotka oficiální návštěvu Japonska. Cílem této cesty budou především setkání premiéra s předsedou vlády Japonska S. Abem a dalšími japonskými partnery na nejvyšší úrovni. Návštěva se uskutečňuje v roce, kdy si s Japonskem připomínáme 60 let od znovunavázání diplomatických vztahů.

Během návštěvy bude premiér Bohuslav Sobotka jednat s předsedou vlády Japonska Šinzó Abem a také s předsedou dolní komory parlamentu Tadamorim Oshimou. V rámci návštěvy zahájí na půdě agentury na podporu obchodu a investic JETRO česko-japonské ekonomické fórum, vystoupí na Josai University s přednáškou na téma budoucnosti Evropy a položí věnec k památníku Hiroshima Peace Memorial. Premiér navštíví také Kjóto.

Premiéra Bohuslava Sobotku na cestě doprovodí také ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček a ministr kultury Daniel Herman a podnikatelský doprovod. Delegace podnikatelů pod vedením Hospodářské komory ČR bude složena ze zástupců společností, které podnikají v oborech s potenciálem prohloubení spolupráce. Jde zejména o letecký a obranný průmysl, strojírenství, energetiku, IT či zdravotnictví.

Poslední návštěva předsedy vlády České republiky v Japonsku se uskutečnila v roce 2005, kdy Japonsko navštívil Jiří Paroubek.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie