Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 5. 2017 16:58

Premiér Bohuslav Sobotka navštíví Lucemburské velkovévodství

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví ve dnech 10. a 11. května 2017 Lucemburské velkovévodství. V rámci svého dvoudenního programu se setká s předsedou vlády Lucemburského velkovévodství Xavierem Bettelem, předsedou Poslanecké sněmovny Marsem Di Bartolomeo a velkovévodou Jindřichem I. Lucemburským.

Premiér Sobotka bude s představiteli velkovévodství jednat o aktuálních evropských i mezinárodních otázkách. Konkrétně o situaci v Turecku, v Sýrii, v Rusku a na Ukrajině. Dalšími tématy budou ekonomické vazby a možnosti jejich dalšího rozvoje a spolupráce s důrazem na vědu a výzkum a kosmické technologie. Tématem bude rovněž regionální spolupráce Visegrádské skupiny a Beneluxu.

Premiér Sobotka bude také v rámci jednotlivých jednání hodnotit současné česko-lucemburské vztahy, jelikož si obě země v tomto roce připomínají 95. výročí navázání česko-lucemburských diplomatických vztahů.

Předseda vlády se během svého programu setká i s českou krajanskou komunitou v Lucemburském velkovévodství a udělí při této příležitosti medaili Karla Kramáře panu Františku Šedému za přínos krajanským vztahům.

Poslední návštěva předsedy vlády ČR v Lucemburském velkovévodství se uskutečnila v roce 2001, kdy Velkovévodství navštívil Miloš Zeman.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie