Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 3. 2017 14:51

Premiér Bohuslav Sobotka navštívil společnost Aero Vodochody

Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastnil slavnostního představení letounu L-159 ve společnosti Aero Vodochody, 31. března 2017.
Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastnil slavnostního představení letounu L-159 ve společnosti Aero Vodochody, 31. března 2017.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil v pátek 31. března 2017 společnost Aero Vodochody. Zúčastnil se zde slavnostního představení letounu L-159. Premiér Sobotka si kromě modernizovaného letounu prohlédl i audiovizuální show a letovou ukázku. Společně s předsedou vlády se akce zúčastnil také náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Vláda Bohuslava Sobotky se dlouhodobě snaží modernizovat a zvyšovat konkurenceschopnost českého leteckého průmyslu. Leteckému průmyslu ČR se v posledních třech letech nebývale daří a je jedním z nejrychleji rostoucích exportních sektorů v České republice. Při páteční návštěvě premiér Sobotka zopakoval, že český letecký průmysl je silným hráčem nejen na domácím poli, ale také v mezinárodním kontextu. 

Společnost Aero Vodochody patří ke klíčovým firmám českého leteckého průmyslu. Je významným výrobcem cvičných proudových letounů na světě, spolupracuje s Armádou ČR a řadou dalších armádních letectev. Společnost zároveň patří k výrazným a důležitým zaměstnavatelům v regionu. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie