Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 1. 2015 12:46

Premiér Sobotka uctil oběti teroristického útoku zápisem do kondolenční knihy

Premiér Bohuslav Sobotka uctil oběti pařížského teroristického útoku zápisem do kondolenční knihy, 12. ledna 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka uctil oběti pařížského teroristického útoku zápisem do kondolenční knihy, 12. ledna 2015.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka podepsal v pondělí 12. ledna 2015 na francouzském velvyslanectví kondolenční knihu. Symbolicky tak uctil památku obětí teroristického útoku, který se odehrál před několik dny v Paříži.

Premiér Sobotka se dnes zároveň setkal s francouzským velvyslancem v ČR Jean-Pierrem Asvazadourianem. Při této příležitosti vyjádřil předseda vlády Francii solidaritu a plnou podporu české vlády.

Jsme připraveni posílit spolupráci mezi našimi zeměmi i v rámci celé Evropské unie v boji proti terorismu. Je evidentní, že tato spolupráce musí být posílena a že riziku musíme čelit společně, protože násilí a fanatismus nerespektují jakékoli hranice,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Předseda české vlády se spolu s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem včera rovněž zúčastnili Pochodu za národní jednotu, jehož cílem bylo nejen vzdát hold obětem útočníků, ale rovněž vyjádřit odhodlání bránit demokratické hodnoty, jakými jsou svoboda slova, svoboda vyznání i rovnost všech lidí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie