Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 8. 2015 15:47

Premiér Bohuslav Sobotka zahájil Národní dožínky 2015

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v sobotu 29. srpna 2015 slavnostně zahájil Národní dožínky 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka v sobotu 29. srpna 2015 slavnostně zahájil Národní dožínky 2015.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka společně s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou v sobotu 29. srpna 2015 navštívil 42. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka a slavnostně zahájil Národní dožínky 2015 v Českých Budějovicích. V odpoledních hodinách premiér Sobotka navštívil univerzitu ve Vodňanech a slavnosti v Putimi.

Premiér Bohuslav Sobotka u příležitosti konání Národních dožínek poděkoval zemědělcům za celoroční poctivou práci: „Jsem velmi rád, že jsem mohl opět po roce dorazit na Národní dožínky, jsem také rád, že jsem mohl dojet do jižních Čech, protože jsem tu napůl doma, polovina mé rodiny pochází z Jihočeského kraje. Především jsem velmi rád, že tady na místě mohu při příležitosti oslav ukončení sklizně poděkovat zemědělcům za celoroční poctivou práci. Zemědělství nikdy v historii nebylo jenom podnikáním, vždy to bylo především hospodaření a péče o krajinu.“

Dále premiér hovořil o krocích vlády, kterými se snaží vytvářet náležité podmínky pro zemědělce, zejména o obnovení tzv. zelené nafty a o novele zákona o významné tržní síle. Celý projev naleznete zde.

Ve svém odpoledním programu premiér Bohuslav Sobotka navštívil Fakultu rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity ve Vodňanech a zúčastnil se Putimské Švejkovy slavnosti.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie