Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 4. 2014 16:46

Premiér ČR a předseda Evropského parlamentu uctili oběti holocaustu

Premiér ČR a předseda Evropského parlamentu uctili památku obětí nacistické perzekuce a holocaustu v Terezíně
Premiér ČR a předseda Evropského parlamentu uctili památku obětí nacistické perzekuce a holocaustu v Terezíně
Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka společně s předsedou Evropského parlamentu Martinem Schulzem navštívili 11. dubna 2014 Terezín. Před tamějším památníkem položili vzpomínkový věnec na počest obětí holocaustu.

U příležitostí návštěvy Terezína uvedl ve svém projevu premiér Bohuslav Sobotka: „Toto místo je symbolem nesmírného utrpení a zároveň vzájemné solidarity internovaných. Místem, které má význam z pohledu celé evropské historie, protože zde občané židovské národnosti z celé Evropy čekali na transport do Osvětimi.“

Součástí programu byla návštěva Muzea ghetta, které detailně popisuje historii celého procesu vyhlazování židů ve druhé světové válce. Delegace předsedy vlády Bohuslava Sobotky a předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze se setkala s vedením radnice, aby projednali možnosti rozvoje moderních forem vzdělávání o holocaustu v evropském kontextu. Vláda je nakloněna ke zřízení mezinárodního centra pro vzdělávání, připomínání a výzkum holocaustu, genocidy, xenofobie a rasismu za využití městské infrastruktury, zkušeností Památníku Terezín a ve spolupráci s Evropskou unií a dalšími zahraničními partnery.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie