Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 12. 2022 11:01

Premiér Fiala uvedl do funkce nového předsedu NSA Ondřeje Šebka

Premiér Petr Fiala uvedl do funkce nového předsedu Národní sportovní agentury Ondřeje Šebka, 1. prosince 2022.
Premiér Petr Fiala uvedl do funkce nového předsedu Národní sportovní agentury Ondřeje Šebka, 1. prosince 2022.
Předseda vlády České republiky Petr Fiala uvedl ve čtvrtek 1. prosince 2022 do funkce nového předsedu Národní sportovní agentury Ondřeje Šebka. Ten dosud vedl Český veslařský svaz. Šebek dříve působil i v pardubickém hokejovém klubu nebo jako člen výkonného výboru hokejového svazu.

„Ondřej Šebek je zkušený manažer. Ve sportovním prostředí se pohybuje celý profesní život, má dostatek zkušeností a znalostí, aby mohl zajistit stabilitu sportovního prostředí a zefektivnit systém financování českého sportu,“ uvedl premiér.

Jako jeden z nejbližších úkolů, který čeká nového předsedu NSA, zmínil premiér Petr Fiala vyplacení dotačních prostředků z výzvy Provoz a údržba, která přímo pomáhá sportovním klubům s úhradami cen energií, do konce letošního roku. „Slíbili jsme, že český sport nenecháme padnout. Vím, že pro řadu sportovních spolků je pomoc státu existenčně důležitá a rozhoduje o jejich budoucnosti. Proto naše vláda schválila zastropování cen energií i pro sportovní kluby a provozovatele. Letos jsme také přidali bezmála 400 milionů Kč na dotace určené na pomoc s úhradami cen za energie a na příští rok jsme pak navýšili rozpočet NSA o 2 mld. na 6,9 mld. Kč,“ řekl premiér Fiala.

Jako jeden z hlavních problémů českého sportu zmínil nový předseda Národní sportovní agentury chybějící koncepci sportu, podfinancování a nutnost zrychlení administrace a vyplácení klíčových dotačních výzev pro dětské sportovní kluby a národní sportovní svazy. „Jedním z mých dlouhodobých cílů je oživit myšlenku národních sportovních center, které by sloužily k přípravě reprezentantů a vrcholových sportovců v České republice. Určitě bych chtěl také pokračovat v prioritizaci sportů a rovněž hledat další zdroje pro financování českého sportu mimo státní rozpočet,“ dodal předseda NSA Ondřej Šebek.

V rámci nastavení komunikace se sportovními organizacemi a zástupci samospráv plánuje předseda NSA Ondřej Šebek během prvního pololetí 2023 navštívit všech 14 krajů České republiky a setkat se zde jak se zástupci krajů, měst a obcí, tak velkých profesionálních klubů i malých sportovních jednot. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie